Boomtown tapt bier uit 'duurzaamste toog ooit'

Gent - Op Boomtown is dinsdag een unieke toog in dienst genomen: de Boombar, zowat de duurzaamste toog ooit. De organisatie van Boomtown, het festival op de Kouter tijdens de Gentse Feesten, werkte meer dan een jaar aan de bouw van de bar. De bar zal deze zomer ook op Pukkelpop opduiken.

Water uit de kraan, hebruikbare bekers, frisdrank uit vaatjes, warmte die gerecupereerd wordt... Het idee achter de Boombar is om het energieverbruik voor tapkasten en togen op een festival zwaar terug te dringen. Boomtown is al jaren bezig om een zo duurzaam mogelijke organisatie te worden, en deze bar is daar een volgende stap in.

De Boombar is ook eenvoudig te transporteren, met een gewone wagen. Ze kan volledig 'opgevouwd' worden tot een kleine, makkelijk verhuisbare wagen. 'Dat spaart een hoop transport met grotere vrachtwagens', zegt organisator Jeroen Vereecke. Het budget voor het bouwen van de bar - 75.000 euro - haalde Boomtown op bij investeerders, via een crowdfundingscampagne van 5.000 euro en met een deel subsidies. 

De Boombar werd dinsdag voor het eerst in gebruik genomen op Boomtown, maar zal deze zomer nog op andere festivals ingezet worden. Onder andere op Pukkelpop en Deep in the Woods in Wallonië kan je pintjes drinken van de meest ecologische toog ooit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio