Ablynx breidt samenwerking in kankerimmunotherapie met Merck & Co uit

Ablynx breidt samenwerking in kankerimmunotherapie met Merck & Co uit

Ablynx ceo Edwin Moses. Foto: Photo News

Het Gentse biofarmabedrijf Ablynx breidt zijn samenwerking in kankerimmunotherapie met het Amerikaanse Merck & Co (in Europa bekend als MSD) ’aanzienlijk’ uit. Dat meldt Ablynx woensdagochtend.

De oorspronkelijke samenwerking, aangekondigd in februari 2014, concentreert zich op het onderzoek naar en ontwikkeling van vijf vooraf gedefinieerde Nanobody-kandidaten die zich richten tegen immunologische checkpoint modulatoren voor de evaluatie als mogelijke immunotherapieën bij kanker. Immunotherapie bij kanker is een snel opkomende methode voor de behandeling van diverse kankertypes.

Met de uitbreiding van de overeenkomst zal Ablynx verantwoordelijk zijn voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van mogelijk 12 bijkomende Nanobody programma’s tegen individuele eiwitdoelwitten en combinaties van doelwitten tot in vivo preklinische proof-of-concept, waarna Merck de optie zal hebben om specifieke gevorderde kandidaten verder te zetten.

Ablynx krijgt voor de uitbreiding van vier jaar een vooruitbetaling van 13 miljoen euro. Ablynx zal ook in aanmerking komen om bijkomende exclusiviteitsvergoedingen te ontvangen, evenals ontwikkelings-, regelgevende- en commerciële mijlpaalbetalingen die kunnen oplopen tot 340 miljoen euro extra per programma, alsook in schijven oplopende royalty’s op de jaarlijkse nettoverkopen bij commercialisatie van Nanobody-producten.

In oktober 2012 kondigden Ablynx en Merck & Co al een samenwerking aan op het gebied van neurologie.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees