Belgische aanwinst Lille belaagd door fans ex-ploeg

Belgische aanwinst Lille belaagd door fans ex-ploeg

Foto: Photo News

De transfer van de Belgische aanvaller Baptiste Guillaume (20) naar aartsrivaal Lille is in slechte aarde gevallen bij de fans van Lens. De verontwaardiging was zelfs zo groot dat ze de Belg belaagden en daarbij hun eigen speler Benjamin Bourigeaud een gebroken vinger bezorgden.

Op onze nationale feestdag werd Baptiste Guillaume voorgesteld als nieuwste aanwinst van Lille. Hij tekent er een contract van vijf seizoenen. Bij de club uit Noord-Frankrijk wil de Belgische aanvaller in de voetsporen treden van landgenoten als Eden Hazard en Divock Origi. Hij hoopt bij die club ook in het vizier te komen van bondscoach Marc Wilmots. Maar de transfer van de twintigjarige Belg zorgt voor heel wat opschudding in Frans-Vlaanderen.

Vinger gebroken

Guillaume verlaat Lens, dat vorig seizoen degradeerde uit de Ligue 1, voor grote rivaal Lille. Tijdens een avondje uit in Arras werd Guillaume belaagd door enkele fans van Lens, die zijn transfer maar niks vonden. Hij kreeg het aan de stok met een groepje van zes fans. Lens-speler – en ex-ploegmaat van Guillaume – Benjamin Bourigeaud schoot onze landgenoot te hulp, maar werd daarbij geblesseerd door zijn eigen fans. Tijdens het incident brak Bourigeaud een vinger van de rechterhand. Gelukkig voor de fans is de middenvelder slechts enkele dagen buiten strijd. ‘Toch moeten mijn spelers beter weten en niet reageren op zulke provocaties’, zegt trainer Antoine Kombouaré.

Aanvaller Baptiste Guillaume is een jeugdproduct van Lens en proefde vorig seizoen al een eerste keer van de Ligue 1. Na de promotie met Lens kwam hij vorig seizoen 27 keer in actie in de competitie en scoorde hij twee goals. Hij maakte ondanks de laatste plaats van Lens een goede indruk, want Lille had zo’n vier miljoen euro over voor de jonge Belg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.