tennisHET nIEUWSBLAD CRITERIUM

Nicky Van Dyck beweegt graag

Leuven / Betekom / Begijnendijk -

Twee halve finales op een zaterdag en twee finales op een zondag, tennisles geven op weekdagen en haar schoonheidssalon in Betekom openhouden, Nicky Van Dyck draait er haar hand niet voor om.

‘Ik blijf nu eenmaal graag in beweging’, lacht de nationale A 17. ‘Tennis is mijn leven, ik zou er een beroep kunnen van maken door het met meer lesgeven te combineren, maar ik hou ook van mijn salon en van het contact met de klanten. Daarom combineer in die drie dingen. Ik hos daarvoor nogal wat van hot naar haar, maar dat ben ik gewoon. Het stoort me niet. Een tijd geleden renoveerden mijn vriend Harry en ik tussen de bedrijven door ook nog een huis.’

Een greep uit het voorbije weekend. Zaterdag speelde Nicky een halve finale op TC Lovanium. Ze won ze tegen Helena Verrept, een opkomend talent van TC Zevenbergen. In Hamont versloeg ze in de halve finale de nationale nummer 19 Michaela Boev. Zondag won ze in Leuven de finale van haar klassieke Vlaams-Brabantse tegenstandster Nathalie Roels. Op de finale in Hamont stond Nicky in de finale oog in oog met Klaartje Liebens, opkomen internationaal Belgisch talent. Ze had Klaartje in de eerste set bijna onder de duim (7-5), maar betaalde in de tweede set misschien toch wel de tol van de vele wedstrijden en kilometers.

Winnaarsdrift

Normaal probeer ik het te houden bij één tornooi tegelijk’, zegt Nicky. ‘Maar vermits ik in Leuven pas in de halve finale aan de bak moest, nam ik er gelijklopend ook Hamont bij. Ik had ze natuurlijk liever allebei gewonnen, maar één keer winnares en één keer finaliste op dezelfde dag, is ook niet slecht. Al is mijn winnaarsdrift niet echt bevredigd, ik ben toch blij dat ik zondag tegen twee sterke tegenstandsters kon spelen.’

Die vaststelling sluit aan bij Nicky's verzuchtingen in sommige seizoenen naar meer tegenstand in Vlaams-Brabant. Vooral in het seizoen dat Nathalie Roels, pas A-speelster geworden, out was met gescheurde kruisbanden, wandelde Nicky van overwinning naar overwinning. ‘Ik vind het niet te min tegen jonge aankomende meisjes met een lager klassement te moeten spelen. Zij kunnen alleen bijleren tegen ervaren tegenstandsters. Maar ik wil af en toe zelf een ferm uitgedaagd worden en kans hebben op meer punten’, zei ze toen.

Nu ze met Klaartje Liebens en Nathalie Roels twee andere sterke Vlaams-Brabantse meisjes te bekampen kreeg, werd Nicky Van Dyck op haar wenken bediend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio