VTM verwelkomt nieuwe weervrouw

Eva Clockaerts Foto: VTM

De commerciële zender VTM telt vanaf vandaag vier weerpresentatoren. Eva Clockaerts (32) wordt de nieuwe collega van Jill Peeters, Frank Duboccage en David Dehenauw. Dat meldt VTM donderdag.

Eva Clockaerts is licentiate communicatiewetenschappen en maakt al negen jaar deel uit van de regieploeg van VTM NIEUWS. ‘Toen VTM NIEUWS een tijd geleden op zoek ging naar een nieuw gezicht om het team te versterken, sprak me dat meteen aan’, aldus Eva Clockaerts. ‘Niet alleen het weer, maar ook de natuur en de aarde hebben me altijd gefascineerd. We staan er misschien niet genoeg bij stil, maar dit is pure magie. Het weer raakt de essentie van ons bestaan. Het ontstaan van leven op aarde, het ritme waarop we leven,… het weer zit overal in verweven. Het is overigens hét gespreksonderwerp bij uitstek en is ontzettend intrigerend omdat het continu in beweging is. De uitdaging bestaat er vooral in om het weer, dat toch een technische materie is, op een toegankelijke manier tot in de huiskamer te brengen. Na mijn jaren in de regie van VTM NIEUWS is dit een heel nieuwe stap. Ik kijk er enorm naar uit.’

De voorbije maanden kreeg de nieuwe weervrouw een uitgebreide opleiding bij Meteoservices, volgde ze les bij collega David Dehenauw en werd ze ook uitgebreid gecoacht door de hele ploeg.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees