Tetteh tekent bij Standard: 'Heeft nog grote progressiemarge'

Tetteh tekent bij Standard: 'Heeft nog grote progressiemarge'

Foto: Standard de Liège

De Ghanese aanvaller Benjamin Tetteh (18) tekende gisteren een contract van drie jaar bij Standard. Hij krijgt het rugnummer elf en wordt in de A-kern opgenomen. De 1m93 grote aanvaller trainde woensdag al met de groep.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Benjamin heeft een interessant profiel, omdat hij nog een grote progressiemarge heeft,’ zegt sportief directeur Axel Lawarée op de website van Standard. ‘Hij bevindt zich momenteel in de eindfase van zijn ontwikkeling. We moeten hem dus de tijd geven om zich aan te passen aan het Belgisch voetbal. Natuurlijk hopen we dat hij zo snel mogelijk zijn potentieel zal kunnen tonen bij de A-kern.’

Tetteh (1m93) is een Ghanese belofteninternational die dit jaar nog in actie kwam op de Africa Cup U20 en ook het WK U20 in Nieuw-Zeeland speelde. Eerder versterkten de Luikenaars hun voorhoede ook al met de Kroaat Ivan Santini (Kortrijk) en de Guineeër Mohamed Yattara (Lyon). Standard opent de nieuwe competitie met een uitwedstrijd op het veld van KV Kortrijk, die partij wordt zaterdag om 18u op gang gefloten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.