Anderhalf jaar effectief voor medeplichtige drugssmokkel

Anderhalf jaar effectief voor medeplichtige drugssmokkel

Foto: PETER MAENHOUDT

Antwerpen -

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft donderdag een 37-jarige man veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft effectief. Hij moet ook 6.000 euro boete betalen. Hugo R. werd vervolgd wegens betrokkenheid bij drugssmokkel in de haven van Antwerpen. In eerste instantie had de Filipijn verstek laten gaan. Toen had hij drie jaar effectief gekregen.

De man was volgens het Openbaar Ministerie aan de slag op een schip en zou de opdracht gekregen hebben bij het aanmeren vijf kilo cocaïne te overhandigen aan een andere medeplichtige. De overhandiging ging uiteindelijk niet door, maar de rol en intentie van R. werden toch bewezen op basis van onderzoek waarbij telefoonverkeer werd afgetapt.

De advocaat van de Filipijn vond echter dat er onvoldoende bewijs was, onder meer omdat er mogelijk sprake was van een persoonsverwisseling, maar de rechtbank volgde die redenering niet en veroordeelde de man bij verstek tot drie jaar cel.

R. verzette zich tegen de uitspraak, en de rechter gaf de man, die een blanco strafblad had, donderdag een lichtere straf. Het OM vroeg zijn onmiddellijke aanhouding. De rechtbank ging daar op in.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio