Dader dodelijke schietpartij in filmzaal geïdentificeerd

In een bioscoopzaal in Lafayette in Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten, heeft een man twee mensen doodgeschoten en negen anderen verwond, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De politie maakte bekend dat het om John Houser (59) gaat. Zijn familie begrijpt niets van zijn motieven.

Bij de voorstelling van ‘Trainwreck’ in het ‘Grand 16 Theater’ opende Houser donderdagavond het vuur in de zaal. Twee toeschouwers werden dodelijk geraakt. Negen mensen raakten gewond. De schutter pleegde daarop zelfmoord.

'Er is nooit een goede verklaring voor dit soort gebeurtenissen, deze daden van zinloos geweld', verklaarde gouverneur Bobby Jindal aan CNN. 'Op basis van wat de speurders ontdekt hebben nadat ze spraken met familieleden en uit het onderzoek van Housers hotelkamer en de wagen, denk dat in dit geval de verklaring nog minder zal voldoen.' Volgens Jindal had de dader geen specifiek doelwit bij zijn aanslag.

De schietpartij doet erg denken aan die in de stad Aurora, op 20 juli 2012. Toen schoot een jongeman tijdens de premiere van de Batman-film in het publiek. Daarbij kwamen twaalf mensen om, tientallen raakten gewond.

Corrigeer

NIEUWS