luc de vos was peter van het project

Hommage Luc De Vos levert 1500 euro op voor Gentbrugse Meersen

Op 21 juli organiseerde Uitbureau vzw op het Laurentplein een hommage voor Luc De Vos, een graag geziene gast die er de voorbije jaren kind aan huis was tijdens de Feesten. Tijdens dat concert ging een halve euro per consumptie naar het project van de Gentbrugse Meersen, een initiatief waarvan Luc ook peter was. Zaterdagavond werd de opbrengst met een cheque van 1500 euro overhandigd aan Marnix Aerssens van Natuurpunt. In 2016 komt er zeker een herinnering aan de betreurde Gentenaar in de Meersen, onder de vorm van een stille zithoek.

Voorafgaand werden ook de winnaars bekendgemaakt van het Podium van MuziekMozaiek dat elke middag op het Laurentplein werd georganiseerd. Uit de 57 inzendingen voor Nederlandstalige kleinkunst en de 45 inzendingen voor folk selecteerde de jury telkens 6 groepen die tijdens de Gentse Feesten mochten optreden. Uit elke categorie kwam een winnaar: Bogus haalde het in de categorie Jazz, de Bravo Big Band was de laureaat in de categorie Big Band, de beste Folkgroep was Elllis, en A12 haalde het in de categorie kleinkunst.  De vier verzekerden zich al van een plaatsje op het Laurentplein tijdens de Gentse Feesten van volgend jaar.

De directeur van MuziekMozaiek Filip Verneert, Dirk Schockaert van vzw Uitbureau Gent, schepen van Openbaar Groen Tom Balthazar, schepen van Milieu Tine Heyse en feestenburgemeester Christophe Peeters mochten de honneurs waarnemen op het podium.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio