Marjon Claus verrast zichzelf op BK meisjes-nieuwelingen

In Hooglede-Gits vochten de meisjes-nieuwelingen het vandaag onder mekaar uit voor de nationale driekleur. Het was de Oost-Vlaamse Marjon Claus die het in een spurt van een nog ruime groep haalde.

Onderweg gebeurde er niet zo heel veel. Vooral de meisjes van Balen BC probeerden verscheidene keren de koers open te breken. 'Diegenen die de koers probeerden te maken zijn niet beloond geworden voor hun inspanningen', vond Sarah Michielsen-Stevens, die uiteindelijk tweede werd, achteraf. 'We werden telkens gecounterd maar verder hulp bieden in de ontsnapping gebeurde niet zodat de rest telkens kon terugkomen. In de laatste ronde probeerde ik nog de vlucht af te schermen van ploeggenote Jinse Peeters (finaal derde) maar ook zij werd nog teruggefloten. Ik heb dan de spurt ingezet en nam de binnenkant van de bocht omdat zulks me het meest aangewezen bleek. Tot op enkele tientallen meters van de aankomst dacht ik gewonnen spel te hebben maar toen kwam Claus onherroepelijk over me. Vooraf had ik blij geweest met een podiumplek maar toen ik daarstraks op het tweede podiumtrapje stond vond ik het toch maar niks. Uiteindelijk telt hier enkel die trui.'

Marjon Claus vond dat ze de titel niet gestolen had. 'Ik heb onderweg ook enkele keren geprobeerd weg te komen maar mij lukte het evenmin. Ik won dit jaar al één keer maar de winst van vandaag is met niets te vergelijken uiteraard. Normaal had mijn ploeggenote Lotte Rotman hier de topfavoriete geweest en hadden we wellicht grotendeels in haar dienst gereden. Zij werd echter geselecteerd voor de Jeugdolympiade in Georgië zodat ik vandaag vrijuit mijn kans kon gaan. Ik weet dat ik een goeie spurt in de benen heb maar dat ik hier vandaag de titel zou grijpen is ook voor mij een zeer aangename verrassing,'aldus nog het meisje van het team Papillon-Rudyco-Janatrans.

Corrigeer