Raymond sluit Gentse Feesten af met marathonconcert

Raymond van het Groenewoud heeft maandagochtend op Sint-Jacobs op een memorabele manier het slotakkoord gezet achter de 172e Gentse Feesten. Met een vijf uur durend concert en - wonder boven wonder - geen regen toverde Raymond een gelukzalige glimlach op de gezichten van Sint-Jacobs. Een passend einde voor een prachtige editie van de Gentse Feesten. Het allerlaatste nummer was voor Luc De Vos: vlak na het laatste akkoord van Raymond knalde Mia door de boxen.

Raymond begon zondagnacht op de laatste dag van de Gentse Feesten drie kwartier te laat aan zijn concert. En maar goed ook, want om iets na 1 uur - wanneer hij normaal gezien had moeten beginnen - druppelde het nog stevig boven Gent. Dat kon niet beletten dat Sint-Jacobs helemaal vol liep. Zodra Raymond er aan begon, gingen de hemelsluizen dicht, voorgoed voor de rest van de nacht. Het is nu of nooit kirde hij. Gaan we zingen! Gaan we dansen!

Een kleine drie uur en een dertigtal nummers later (met onder andere Vlaanderen Boven, Liefde voor Muziek, Gelukkig Zijn) was het tijd voor een pauze, het einde van de eerste set. Sint-Jacobs bleef volhouden, vragen om die roes. Waarna Raymond na enkele minuten terugkeerde voor de tweede helft. Twee meisjes, Komaan Met dat Lijf (aangevuurd door de danseressen van het Schoon Vertier) en Je Veux L'Amour brachten de roes waar de Feesten om smeekten.

Na drie en half uur concert schreeuwt Raymond uitgelaten We gaan jammen, ja! terwijl hij vrolijk over het podium huppelt. Hij heeft er nog goesting in. Een eigen versie van Paris s'éveille klinkt als rond 5.45 uur het eerste daglicht zich boven Gent laat zien. Sint-Jacobs glimlacht van oor tot oor en scandeert Raymond! Raymond! Opzwepende versies van Let's Twist Again en She Loves You volgen.

Honderden moegestreden en -gedronken feestvierders genieten aan Sint-Jacobs van de laatste ochtend op de Gentse Feesten en kwelen uit volle borst mee met Raymond, tot hij er om exact 6.50 uur, vijf uur na de start, een punt achter zet. Dit waren de laatste tien nummers: 

Baby's in black
Stand by your man
Bostella
Bleke Lena
She's got a ticket to ride
Memphis Tennesee
You ain't going nowhere
Zij houdt van vrijen
Born to be wild

De Gentse Feesten van 2015 helemaal afsluiten doet Raymond toepasselijk met een uitgelaten Bierfeesten (Als ik dit maar heb)Bedankt voor het komen. Ik ben er blij om, zegt hij guitig. Bloemen en nog een diepe buiging en weg is Raymond. Sint-Jacobs blijft in een roes achter.

Als ik dit maar heb
Als ik dit maar heb
Als ik dit maar heb
Dan kom ik er steeds door

Na een minutenlange ovatie en nog eens een Raymond! Raymond! knalt Mia van Gorki snoeihard uit de boxen. Het orgelpunt dat de ontlading op Sint-Jacobs compleet maakt en een geweldige feestnacht afsluit. 

Ik kan Mia horen tot aan Dampoort smst mijn vrouw, die alweer aan het echte leven begonnen is. Mooi, Luc De Vos kondigt het einde van de Feesten aan en de hele stad mag het horen. Tijd om ook opnieuw aan het echte leven te beginnen, Gent. De wereld buiten de Gentse Feesten wenkt. Eerst nagenieten van Raymond. Slaapwel.

 

 

We hebben het gehaald #held #Gent #GF15 #Trefpunt ??????????

Een video die is geplaatst door Steven Hendrix (@fotohendrix) op

 

In druilerige regen verlieten de laatste feestvierders zondagochtend Sint-Jakobs en de Vlasmarkt.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS