Spurtbelofte Gaviria debuteert voor Etixx-Quick Step

Spurtbelofte Gaviria debuteert voor Etixx-Quick Step

Foto: ©BettiniPhoto

De Colombiaan Fernando Gaviria debuteert zondag 2 augustus voor Etixx-Quick Step als stagiair in Prudential Ride London Surrey Classic.

De 20-jarige Gaviria kroonde zich in februari op het WK baanwielrennen nog tot wereldkampioen in het omnium. Daarvoor toonde hij nog enkele malen zijn snelle benen in de Ronde van San Luis, waar hij twee ritten op zijn naam schreef. In de Argentijnse wielerronde gaf hij onder andere zijn toekomstige ploegmaat Mark Cavendish het nakijken.

‘Ik kijk er echt naar uit om naar dit team te komen’, stelde Gaviria toen. ‘Dit was mijn eerste keuze. Ik houd van dit team en volgde het al van kindsbeen af. Voor iemand als Cavendish heb ik heel wat bewondering. In de Ronde van San Luis was ik voortdurend naar hem aan het kijken, probeerde ik zijn bewegingen te begrijpen en wilde ik zo veel mogelijk van hem leren. Voor mij is het fantastisch dat ik in zo’n team dat het uitstekend doet in de spurt terechtkom. Ik wil nog heel veel leren en voor mij is Etixx-Quick Step het beste team om dat te doen’, klinkt het.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.