Vermijdbare tegengoal zet domper op verdiende zege Standard

Standard heeft zijn heenmatch in de derde voorronde van de Europa League verdiend met 2-1 gewonnen van het Bosnische Zeljeznicar Sarajevo. De Rouches zagen een sterke eerste helft beloond met een 2-0-voorsprong, kregen voldoende kansen om de 3-0 te scoren, maar slikten toch een vermijdbaar tegendoelpunt. Zo wordt de terugmatch in Sarajevo volgende week toch een linke boel.

Standard begon gretig aan de partij en greep de bezoekers meteen naar de keel. De potige Bosniërs moesten enkele vrije trappen toestaan. Milec trapte op de dwarslat maar even later was het toch 1-0. Aleksandar Kosoric werkte een voorzet van Enoh in eigen doel.

Jelle Van Damme scoorde een tweede treffer maar zag zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Een minuut later was het toch prijs. Trebel zette gepast voor doel en Knockaert tikte de 2-0 binnen. Via Trebel en Van Damme werd het bijna nog 3-0 tegen een onmondig Zeljeznicar Sarajevo.

De tweede helft was helaas héél wat minder van de thuisploeg. Het tempo ging naar beneden en met de 2-0 op zak gingen de Luikenaars achteruit leunen. Trebel trof nog wel een keer de lat, maar dat was het dan ook zowat van de kant van de thuisploeg. En dus was de aansluitingstreffer van Zeljeznicar niet eens zo onlogisch. Met een grondscherend schot verraste Djelmic doelman Thuram, die tot dat moment geen enkele bal had gezien. Het had zelfs nog erger kunnen aflopen voor Standard, maar diezelfde Djelmic mikte de gelijkmaker even later pardoes op de paal. Ook de invallers konden geen schwung meer in de Luikse ploeg brengen.

Standard trekt volgende week met een krappe 2-1-voorsprong in de achterzak naar Sarajevo. Op basis van de match van vanavond moeten de Rouches in staat zijn om de laatste voorronde van de Europa League te behalen, maar dan moet de nonchalance er tegen dan wel uit.

Hoogtepunten

8 ‘ Milec verovert de val aan de rand van de zestien en trapt met zijn linker op de dwarslat. Pech voor de Rouches.

16’ Eigen doelpunt van Aleksandar Kosoric (Zeljeznicar Sarajevo). De verdediger werkt een voorzet van Enoh in eigen netten.: 1-0.

19 ‘ Ivan Santini heeft de 2-0 aan de voet maar de Kroaat mikt het leer over. Standard kent voorlopig weinig moeite met de bezoekers en gaat op zoek naar een tweede treffer.

27 ‘ Na een scrimmage werkt de Luikse kapitein de bal over de lijn maar Van Damme stond buitenspel. Het feestje gaat niet door.

28’ Anthony Knockaert heeft zijn doelpuntje te pakken. Het Luikse woelwater werkt een voorzet van Trebel voorbij doelman Antolovic. De thuisploeg op rozen: 2-0.

54 ‘ De jongste van de broertjes De Sart, Alexis, komt in de plaats van zijn oudere broer Julien. Het is nog even wachten tot ze samen tussen de lijnen komen. Voor de jongste De Sart is het zijn debuut in het eerste elftal van Standard.

62 ‘ Pech voor de Rouches. Trebel heeft een stevige pegel in de linkervoet maar de middenvelder krult het leer op de dwarsligger. De 3-0 was bijna een feit.

64 ‘ Wat een domper op de feestvreugde op Sclessin. Ognjen Djelmic wordt niet aangevallen en vanop de rand van de zestien trapt hij de bal voorbij doelman Thuram. De eerste bal tussen de palen is meteen goed voor een doelpunt: 2-1.

80 ‘ Anthony Knockaert was even uit de match verdwenen maar pakt uit met een stevige vrije trap. Doelman Antolovic is bij de pinken en houdt de 3-1 van het scorebord.

Bekijk hier alle hoogtepunten en de opstellingen van beide ploegen.

Corrigeer