'Grappige' reclame op de Meir slaat de bal volledig mis

Antwerpen -

Het bekende sauzenmerk Devos Lemmens heeft een opmerkelijke reclameboodschap ontrold op de Antwerpse Meir. Met hun gloednieuwe slogan 'Meir sauskes? Meir plezier' wilden ze middels een woordgrapje de Antwerpenaren trakteren op een straffe stunt. Maar dat is buiten de trotse sinjoren op de straat gerekend, die de campagne allesbehalve kunnen smaken.

Het woord 'Meir' is al een heus struikelblok voor de bewoners van de stad. "De naam van de beroemde winkelstraat spreken wij niet uit als Meir maar als meer", laat een rasechte Antwerpenaar weten. "Meir zeggen ze ook op het platteland. Wanneer je meer saus wil, spreek je het woord uit als mier'."

"Antwaareps klappen is nochtans niet moeilijk, he", vertelt de man verder in het sappige Antwerpse dialect. "Je moet alles simpelweg rekken en trekken en dan praat je perfect Antwerps."

"Aan de andere kant van het strand ligt ook zand, dat is deftig Nederlands", besluit de trotse sinjoor. "Maar nu ga ik het eens in het Antwerps zeggen: Oan den aandere kaant vant straand leet oek zaand."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees