Vigano sprint naar ritzege in Portugal, Veloso blijft leider

Vigano sprint naar ritzege in Portugal, Veloso blijft leider

Davide Vigano (Team Idea 2010 ASD) heeft zaterdag de derde etappe in de 77e editie van de Ronde van Portugal (cat. 2.1.) op zijn naam geschreven. De Italiaan was na 172,2 kilometer van Boticas naar Fafe de snelste in een massasprint. De 35-jarige Spanjaard Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa), vorig jaar eindwinnaar, verstevigde met een tweede plaats zijn leidersplaats. De Portugees Manuel Cardoso werd derde. Gaetan Bille was met een zevende plaats beste Belg.

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag, met Filipe Cardoso, Micael Isidoro, Fabricio Ferrari, Maurizio Damiano, Higinio Fernandez, Matthijs Eversdijk, Robbert Greef, Kai Reus en onze landgenoot Joeri Calleeuw, was geen lang leven beschoren. Na 74,5 kilometer werden de negen opnieuw ingelopen door het peloton.

Er vormde zich een nieuwe kopgroep met vijf renners: Jetse Bol, Alberto Gallego, Domingos Goncalves, Higinio Fernandez en opnieuw een Belg: Dimitri Claeys. Hun maximale voorsprong kwam nooit hoger dan drie minuten en ook zij werden weer ingerekend door het peloton, dat zich voorbereidde op een massasprint, waarin de 31-jarige Vigano zijn tweede profzege boekte. Vorig jaar won hij de tweede etappe in de Ronde van Portugal.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.