Dr Dre kondigt na vijftien jaar nieuw album aan

Op 7 augustus brengt de Amerikaanse hiphoplegende Dr Dre een nieuw album uit. Dat kondigde hij zelf aan op Beats 1.

Het was al van 1999 geleden dat Dr Dre (André Young) nog een album had uitgebracht. Toen verscheen het erg succesvolle ‘2001’ met hits als ‘Forgot about Dre’ en ‘The next episode’. Sindsdien hield de hiphoplegende van de Amerikaanse westkust zich vooral bezig met studiowerk voor andere artiesten, en met het uitbouwen van ‘Beats’, de muziekactiviteiten - streaming, koptelefoons... - die hij vorig jaar aan Apple verkocht.

Het nieuwe album zal de titel ‘Compton: A soundtrack’ dragen, en zestien nummers bevatten. Dat kondigde Dr Dre zelf aan tijdens het programma ‘The pharmacy’ op zijn Beats 1 radiostation. Hij omschreef het album als ‘mijn grote finale’, en werkte naar goede gewoonte samen met een handvol andere hiphoppers, zoals Eminem, Xzibit, Kendrick Lamar en Snoop Dogg.

‘Compton: A soundtrack’ zal op 7 augustus op de wereld losgelaten worden, exclusief via Apple en iTunes, en kan nu al voorafbesteld worden. Dr Dre heeft zich laten inspireren door ‘Straight outta Compton’, een biofilm over de opkomst van N.W.A., de legendarische Comptonse rapgroep Niggaz Wit Attitudes, waar André onder meer deel van uitmaakte.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees