VOETBAL jupiler pro league OH Leuven - Sporting Anderlecht

Eindelijk paars-witte zege aan Den Dreef

Anderlecht -

OH Leuven het zwarte beest van Anderlecht aan Den Dreef? Dat etiket mag minstens voor een paar maanden de koelkast in. Na vier pogingen slaagde paars-wit er eindelijk in om een duel in Leuven te winnen.

‘Het veld van OH is niet langer het kerkhof van Anderlecht’. Met die woorden vatte Guillaume Gillet het overheersende gevoel in het Anderlecht-kamp goed samen, want Anderlecht heeft afgezien aan Den Dreef.

Vooral in de eerste helft zat weinig lijn in het Brusselse spel. De spelpatronen waarmee Hasi zijn spelers een hele voorbereiding zoet had gehouden, kwamen er amper uit. In het systeem van Hasi met een ruit op het middenveld moeten de twee backs - in casu Vanden Borre en Obradovic - voor de aanvallende impulsen zorgen, maar dat werd aardig gecounterd door Jacky Mathijssen.

De 52-jarige Limburger posteerde slim Croizet en Remacle hoog op de flanken en daar had paars-wit geen antwoord op. De twee aanvallers Suarez en Sylla zaten dan weer in de tang van het Leuvense trio achterin. Het gevaar kwam niet toevallig vanuit de tweede lijn.

Tot twee keer toe kwam Guillaume Gillet dicht bij de openingstreffer. ‘Ik speel als verdedigende middenvelder, die aanvallende impulsen krijg je er bij mij niet uit’, vertelde hij. ‘Bij Bastia speelde ik een heel seizoen op die positie.’

‘Wel, ik heb er veel zaken opgepikt. Ik had nood om een andere competitie te ontdekken en het deed mij zichtbaar goed. In het begin was er sprake van dat ik weer als rechtsachter gebruikt zou worden, maar ik maakte in de voorbereiding aan Besnik Hasi duidelijk dat ik dat niet zag zitten. Het kostte mij veel moeite, maar ik kon de trainer uiteindelijk overtuigen dat ik als 6 uit de voeten kan.’

Ondanks een rommelige eerste helft weigerde Hasi tijdens de rust tussenbeide te komen. Lang zag het er naar uit dat Anderlecht opnieuw niet zou winnen in Leuven. De frustatie bij de spelers was duidelijk zichtbaar.

Op het uur kantelde het spelbeeld met de inbreng van Ezekiel en Najar. Zes minuten later liet de voormalige spits van Standard zich een eerste keer opmerken met een assist. Na de 2-0 van Tielemans speelde Anderlecht de wedstrijd professioneel uit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio