VUB start eerste van drie grote werven op campus

VUB start eerste van drie grote werven op campus

Projectie van Project XY. Foto: if

Etterbeek -

Met Project XY krijgt de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Etterbeek 33.000 vierkante meter nieuwbouw, waaronder 650 studentenwoningen, klaslokalen en een plek voor cultuur en ontspanning. Gisteren zijn de voorbereidende werken van start gegaan.

De studentenwoningen zullen verdeeld zijn over de vijf zogenaamde X-gebouwen. Gebouw Y krijgt een tentoonstellingsruimte en vergaderzaal. In gebouw I komt een auditorium en een ruimte voor studentenverenigingen.

De toegang tot de campus via de Triomflaan blijft afgesloten tot de eerste twee gebouwen voor studentenwoningen gerealiseerd zijn. Wellicht is dat tegen september 2016.

Project XY kost 55 miljoen euro. Dat bedrag omvat ook de bouw van een concertzaal, veertien klaslokalen en een auditorium. In september 2018 moet alles gerealiseerd zijn.

Project XY is een van de drie grote werven die gepland zijn voor de campus tussen Plein- en Triomflaan. De tweede werf is er een voor de renovatie van het 25 jaar oude zwembad, dat uitgerust wordt met nieuwe kleedkamers, een zuinige verwarmingsinstallatie en een instructiebad met verstelbare bodem. In 2017 moet de renovatie voltooid zijn. Het derde project op de campus is de bouw van een wetenschapscampus, een gemeenschappelijk project van de VUB en haar Franstalige tegenhanger ULB.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio