Ex-schepen Bruno Stevenheydens stapt uit N-VA

Ex-schepen Bruno Stevenheydens stapt uit N-VA

Bruno Stevenheydens Foto: Stefaan van Hul

Beveren-Waas -

Bruno Stevenheydens stapt uit N-VA. Nadat Stevenheydens eerder dit jaar zijn ontslag indiende als N-VA-schepen in Beveren, stapt hij nu ook uit de N-VA-fractie in de Oost-Vlaamse gemeente. Hij zal er voortaan zetelen als onafhankelijke. Stevenheydens leeft al langer in onmin met de partijtop, onder meer omwille van een verschil van mening over het voortbestaan van Doel.

Stevenheydens heeft een verleden bij het Vlaams Belang. Zo was hij tussen 2007 en 2010 nog Kamerlid voor het Vlaams Belang. In 2011 maakte hij de overstap naar N-VA, waar HIJ fractiesecretaris werd voor de fractie in het Vlaams Parlement. In 2012 werd hij eerste schepen in Beveren, in een coalitie met CD&V.

Ontslag als schepen

Eerder dit jaar, meer bepaald in april, maakte Stevenheydens al bekend dat hij, na een lange periode van gezondheidsproblemen, ontslag nam als schepen en zou zetelen als gewoon gemeenteraadslid. Toen al liet Stevenheydens verstaan dat er een haar in de boter zat tussen hem en de partijleiding.

Nu knipt Stevenheydens de band met N-VA helemaal door. Hij wil voortaan zetelen als onafhankelijk raadslid. “De redenen voor mijn ontslag zijn politiek geïnspireerd”, schrijft hij op zijn website. Het zit al langer scheef tussen Stevenheydens en de partijtop en voorzitter Bart De Wever in het bijzonder. “De relatie met N-VA nationaal is zowel politiek als persoonlijk al lange tijd volledig bekoeld”, schrijft hij.

Toekomst van Doel

Vooral een verschil in mening over de toekomstplannen rond Doel en de havenuitbreiding lijkt aan de basis te liggen. Volgens Stevenheydens heeft de partijtop daarover voor en na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 andere verklaringen afgelegd.

Stevenheydens: “De meesten herinneren zich nog wel een aantal publiekelijke uitspraken daarover en zijn aanwezigheid (van Bart De Wever, red.) net voor de gemeenteraadsverkiezingen in Doel en de gehuchten met de boodschap dat hij voorstander was van het herzien van een aantal zaken. Na de gemeenteraadsverkiezingen veranderde de boodschap en kwam ik met mijn zienswijze meer en meer geïsoleerd te staan en dit op het ogenblik dat N-VA als grootste speler wel degelijk voor verandering/bijsturing kon zorgen”.

‘Respect voor keuze’

De N-VA-fractie in Beveren reageert: “Uiteenlopende visies op enkele beleidsdomeinen lagen o.a. mee aan de basis van zijn beslissing. Wij betreuren uiteraard het vertrek van dhr. Stevenheydens, maar respecteren zijn keuze.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio