Taaramäe eindwinnaar in Burgos, eindelijk prijs voor Moreno

Taaramäe eindwinnaar in Burgos, eindelijk prijs voor Moreno

Dani Moreno Foto: Twitter

Dani Moreno, die in de Ronde van Burgos (2.BC) al twee keer vrede moest nemen met een tweede plaats, heeft dan toch zijn zege beet in de Spaanse rittenkoers. In de slotetappe naar Lagunas de Neila, een beklimming buiten categorie, soleerde de Spanjaard van Katusha zaterdag naar de zege. Rein Taaramäe (Astana) werd tweede op 13 seconden en is meteen ook de eindwinnaar.

Wielrennen op Sportwereld.be

In de zware slotrit was het wachten tot de slotklim vooraleer het spektakel begon. Met 14 renners begonnen ze eraan: het sterke Astana-blok met leider Miguel Angel Lopez, Rein Taaramäe en Michele Scarponi, drie renners van Movistar met Winner Anacona, Jesus Herrada en Delio Fernandez, twee renners van Katusha met Dani Moreno en Egor Selin, Rodolfo Torres, Pierre-Roger Latour, David Belda, Marco Soler, Fabio Duarte en Eduardo Sepulveda.

Astana mende het peloton, maar toch kwamen er nog verschillende demarrages. Leider Miguel Angel Lopez moest passen in het slot. Moreno viel aan op het steilste stuk, op ongeveer één kilometer van de finish, en reed naar de zege. 13 seconden later finishte Rein Taaramäe, ploegmaat van Lopez, die daarmee de leiderstrui overnam van de jonge Colombiaan.

Voor de 28-jarige Est is het zijn zevende profzege in zijn carrière. Eerder dit jaar won hij de Vuelta Ciclista a Murcia (1.1.). Zijn grootste zege is een ritoverwinning in de Ronde van Spanje van 2011.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.