'Nutteloze' fietsbrug in Gent krijgt eindelijk aansluiting

'Nutteloze' fietsbrug in Gent krijgt eindelijk aansluiting

Foto: archief/Lieven Van Assche

Gent - Een fiets- en voetgangersbrug in de Gentse wijk Malem die al jaren doodloopt op een voetbalveld wordt dit jaar eindelijk aangesloten op een nieuw fietspad. Vlaams minister Joke Schauvliege heeft 225.000 euro vrijgemaakt om een fietspad aan te leggen tussen de Drongensesteenweg en de Watersportbaan. Het pad zal ook lang het brugje passeren.

Op het einde van de doodlopende Oud-Strijderslaan, op het eiland Malem, ligt al jaren een fiets- en voetgangersbrug. Maar ze leidt naar een weide. Er is geen verbinding met een fietspad. De brug ligt er al sinds 2012 nutteloos bij, toen ze gebouwd werd door het Agentschap Wegen en Verkeer.

De bedoeling was om de brug te verbinden met een nog aan te leggen een fiets- en wandelas langs de rechteroever van de ‘Studentenleie', een missing link in het Westerringspoor, een fietspad rondom de westkant van Gent. Het brugje kostte 215.000 euro maar omdat het nog steeds wachten is op de fietsas eindigt de brug in een wei, met verderop een voetbalveld.

Na drie jaar is er dan toch een oplossing in zicht. Vlaams minister Joke Schauvliege maakt 225.000 euro vrij voor de aanleg van de fiets- en wandelverbinding tussen de Drongensesteenweg en de Noorderlaan, waar het brugje op aan kan sluiten. 'Recent heeft de projectontwikkelaar van de woonsite Alsberghe - Van Oost het Alice Béviairepad aangelegd vanaf de Drongensesteenweg tot de vijver ten zuiden van het woonproject', zegt Schauvliege.

'Door de goedkeuring van de subsidie van 225.000 euro kunnen de wandel- en fietspaden vanaf de Drongensesteenweg tot aan de Noorderlaan nu aaneengesloten worden. De resterende 96.000 euro die nodig is voor deze realisatie zal door de stad Gent worden voorzien. De aanleg van het fiets- en wandelpad zal in het najaar 2015 starten.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees