ISIS-extremisten doden 25 rebellen in geplande bufferzone in Syrië

ISIS-extremisten doden 25 rebellen in geplande bufferzone in Syrië

Een moeder beweent de doodskist van haar zoon, een Turkse soldaat die bij eerdere aanslagen omkwam. Foto: AFP

Bij bomaanslagen van terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) in de geplande ‘veiligheidszone’ in het Noord-Syrische grensgebied met Turkije zijn minstens 25 rebellen gedood. Ze werden het slachtoffer van vier bomauto’s die maandagnacht in de omgeving van de stad Marea ten noorden van de fel bevochten Aleppo explodeerden. Dat heeft de anti-Assadsite Syrisch Observatorium voor Mensenrechten dinsdag bekendgemaakt.

Turkije en de VS waren het eind juli eens geworden de extremisten uit het grensgebied te verdrijven. ISIS controleert tegenwoordig een ongeveer 70 kilometer lang stuk terrein in Noord-Syrië. De Turken vrezen dat een opmars van de terreurgroep de door hen gesteunde rebellen isoleren, die tegen de Syrische troepen rond Aleppo vechten.

Het Syrisch filiaal van Al-Qaeda, het Al-Nusra Front, had al aangekondigd zich wegens de militaire operatie uit het gebied terug te trekken. De eveneens radicaal-islamitische militie Ahrar al-Sham verwelkomde dinsdag de plannen voor een bufferzone.

Corrigeer

NIEUWS