Verenigingen laten Bodegem zweten en feesten

Verenigingen laten Bodegem zweten en feesten

Foto: Beugoem Zweet

Sint-Martens-Bodegem - De zevende editie van het Bodegemse dorpsfeest Beugoem Zweet staat voor de deur. Op zaterdag 15 augustus 2015 worden opnieuw honderden bezoekers verwacht op de feestsite aan het Solleveld in Sint-Martens-Bodegem.

De Beugoem Zweet - werkgroep, bestaande uit leden van de Chiro, Landelijke Gilde, Jeugdclub Vuilbak en KWB, heeft de afgelopen maanden opnieuw een knap programma samengesteld.

Daarop staan de inmiddels vertrouwde ingrediënten zoals de Run&Bike. De vernieuwde formule bleek vorige editie een schot in de roos te zijn. Per team van 2 is er telkens een loper en een fietser, die samen 10 ronden van telkens ongeveer 1 km afwerken, waarbij het duo onderling onbeperkt mag afwisselen tussen lopen en fietsen. Tussen de ronden in worden bovendien ook een aantal volksspelen afgewerkt, die toegankelijk zijn voor jong en oud. De combinatie van de inspanning tijdens de ronden met de behendigheidsproeven bij de volksspelen zorgde vorig jaar voor een aantal spannende wendingen tijdens de wedstrijd. Meer info bij Renaat: 0497-57.29.07.

Ook dit jaar is er in de namiddag het 'Spel Zonder Grenzen'. Teams van zes personen nemen het tegen elkaar op om de meest onwaarschijnlijke proeven uit te voeren. Per zes in schrijven, maar haast je want er zijn nog maar enkele plaatsen over. Meer info bij Joris: 0484-96.28.07.

Al enkele jaren bijzonder populair is ook het 'Meetschieten'. Deze cafésport zal allicht bij de iets oudere generatie mooie momenten oproepen en behoeft voor hen geen uitleg. Voor de iets jongere generatie: bij meetschieten is het de bedoeling een metalen schijfje vanop een welbepaalde afstand zo dicht mogelijk tegen een touwtje (de meet) te werpen in een bak gevuld met klei. Per twee inschrijven. Meer info bij Patrick: 0474-53.23.55.

Tussendoor kan er Kubb gespeeld worden, is er doorlopend randanimatie en barbecue. Vanaf 17 uur is er een inmiddels stevige en lekkere klassieker op Beugoem Zweet, het varken aan het spit.

Inschrijven voor de activiteiten (meetschieten, spel zonder grenzen, run&bike) kan de dag zelf nog. Maar opgepast: vol = vol.

Beugoem Zweet zal worden afgesloten met een swingend optreden van De Vetsband uit Schepdaal. Na het optreden draaien de lokale dj's Pinky&The Brain en DJ Beke nog wat plaatjes.

Meer informatie via www.beugoemzweet.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio