Boeren voeren actie met roze tractor op Markt Kortrijk

Boeren voeren actie met  roze tractor op Markt Kortrijk

Susan Mahieu (l) probeert samen met haar collega's en Tractor Roza de mensen te sensibiliseren over de huidige voedselprijzen. Foto: kkv

Kortrijk -

Jonge boeren voerden gisterenmorgen in Kortrijk actie met de roze tractor Roza tegen te lage voedselprijzen. Om hen te helpen, probeert het stadsbestuur de Stadsboerderij voort uit te bouwen. Daarom is er op 25 augustus is een coöperantenvergadering in Bissegem. Daar kan al wie zin heeft, ook aandeelhouder worden van de Stadsboerderij.

‘Wij voeren liever een sensibiliserende actie, dan de media te halen met bruut geweld’, zegt Susan Mahieu, medezaakvoerder van een (melk)veehouderij in Ieper. Ze studeerde landbouwkunde en wil de mooie stiel die haar ouders beoefenen, hoe dan ook voortzetten. Susan stond gisteren met haar collega's op de Grote Markt van Kortrijk om de voorbijgangers te informeren en vanuit een roze tractor landbouwproducten te verkopen. Traktor Roza trekt een maand door Vlaanderen met een mobiel marktkraam. De consument bepaalt zelf hoeveel hij voor het landbouwproduct betaalt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio