WielrennenEliteEneco Tour - Yves Lampaert draagt steentje bij in sprintzege Tom Boonen

‘Zege in WorldTour doet altijd deugd’

‘Zege in WorldTour doet altijd deugd’

Yves Lampaert wil vandaag sterk presteren in de tijdrit in Hoogerheide. Foto: Belga

Ardooie / Ingelmunster -

Yves Lampaert mocht in Ardooie juichen om de sprintzege van zijn kopman Tom Boonen. Vandaag hoopt de Ingelmunsternaar zelf een mooi resultaat neer te zetten in de tijdrit in Hoogerheide.

Niet Jelle Wallays maar zijn ploegmaat Edward Theuns tekende present in de vroege vlucht. De renner van Topsport Vlaanderen-Baloise had met Frederik Veuchelen en David Boucher twee hardrijders pur sang in steun.

Op twintig kilometer van het einde kwam het peloton terug. Toen al posteerde Jens Keukeleire, goed hersteld van zijn val in de finale van de openingsrit, zich op de voorposten. Zico Waeytens, die net als Keukeleire zeker is van deelname aan de Vuelta, mengde zich ook voluit in de voorbereiding op de verwachte massasprint. Maar het waren Yves Lampaert en Nikolas Maes die de armen in de lucht mochten gooien na de knappe eindrush van Boonen.

‘Een zege in de WorldTour doet altijd extra deugd’, vertelde Lampaert. ‘Het zat er aan te komen. Tom was dinsdag al derde geworden. Ik voelde dat hij nog eens in de roos zou mikken. Over mijn vorm mag ik niet klagen. Na een rustperiode was het toch even afwachten hoe mijn lichaam zou reageren. Het gaat vrij goed. Vandaag hoop ik degelijk te presteren in de tijdrit over veertien kilometer in Hoogerheide.’

Lampaert kan in het werk tegen de klok aardig wat adelbrieven voorleggen. Als belofte kroonde hij zich ooit tot Belgisch kampioen. Eind juni werd hij achter Jurgen Van den Broeck tweede op het BK in Mol-Postel. ‘Tijdrijden is inderdaad wel mijn ding, maar het is maar de vraag of ik al mijn allerbeste peil zal halen’, aldus de Ingelmunsternaar van Etixx-Quick Step.

Zico Waeytens doet in de Eneco Tour ervaring op als sprintvoorbereider. Samen met zijn ploegmaats van Team Giant-Alpecin mende hij voor de Duitse haas Nikias Arndt, die zestiende werd. In de Vuelta zal de Ledegemnaar deel uitmaken van de sprinterstrein van die andere Duitser John Degenkolb.

Ook bij Lotto-Soudal liep het stroef in de slotfase. Ondanks het knappe werk van de attente Jens Debusschere verloor André Greipel in het bochtenwerk het contact met de voorposten. Meer dan de zesde plaats zat er niet in voor de Duitser. Debusschere was met zijn veertiende stek de beste West-Vlaming in Ardooie.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S