Kies je favoriete deuntje voor beiaardconcerten Maanrock

Kies je favoriete deuntje voor beiaardconcerten Maanrock

De Sint-Romboutstoren en zijn beiaard, meer dan ooit maken ze deel uit van Maanrock. Foto: Archief Patrick Hattori

Mechelen - De beiaard van de Sint-Romboutstoren in Mechelen speelt dit jaar elke Maanrockdag in. En wat leuk is, het publiek kan online mee kiezen welke deuntjes de beiaardier zal spelen.

Beiaardier Richard De Waardt speelt vrijdag 28 augustus jazznummers op de beiaard, beiaardier Audrey Dye brengt pop op zaterdag 29 augustus, en Dina Verheyden stemt haar programma helemaal af op kinderen. “Beiaard is mega hip”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Groen). “Ik ga trouwens kiezen voor Autumn Leaves van Nat King Cole!”

Voor de beiaardmuziek is de prominente aanwezigheid een extra erkenning. “Mechelen heeft een hart voor beiaard. Dus moest de muziek zeker ook aan bod komen op ons stadsfestival”, stelt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Groen).

Bezoekers kunnen op de site van Maanrock deelnemen aan de poll. Voor wie nog meer beiaard wil horen, is er zaterdag op het Klassiek Podium op het binnenplein van het Hof van Busleyden een volledig concert te beluisteren. “Nadien zorgt Casco Phil daar voor een klassiek programma. Zo komen echt alle genres aan bod”, zegt Calvo nog.

Wat is jouw favoriete deuntje? Klik snel op deze link en stem mee!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio