Levensgevaarlijke graffiti-krokodil blijft maar groeien

Een graffitikunstenaar blijft met zijn leven spelen door op de spanten van de spoorwegbrug over de Ringvaart een krokodil langer te maken. ‘Wij vragen ons af hoe die persoon op die plek komt’, klinkt het bij spoorwegbeheerder Infrabel (NMBS).

De krokodil bovenaan op de twintig meter hoge brug aan de Assels dook vorig jaar op. Een graffitispuiter moet halsbrekende toeren hebben uitgehaald om op de boog van de brug te klimmen. Levensgevaarlijk, en niet alleen wegens de hoogte. De bovenleiding van de trein staat onder een spanning van 3.000 volt.

Vorig jaar liet Infrabel weten dat het de graffiti zo snel mogelijk zou laten verwijderen, om anderen niet op ideeën te brengen. Alleen, dat is nog niet gebeurd. Meer zelfs, de kunstenaar heeft sindsdien de krokodil nog laten groeien en heeft er nog een boodschap bij geschreven: Do not look at me, kijk niet naar mij.

‘Gezien de kostprijs en aangezien het niet om een racistische of aanstootgevende boodschap gaat, is de verwijdering voor ons geen prioriteit’, zegt Tine Verheyden van Infrabel. ‘Bovendien is dit een zeer moeilijk bereikbare plek. We begrijpen niet goed hoe die persoon op de brug is geklauterd. Onze veiligheidsdiensten komen geregeld ter plekke om de omgeving te controleren.’

Corrigeer

MEER NIEUWS