Gaviria wint al in derde wedstrijd voor Etixx-Quick.Step

Gaviria wint al in derde wedstrijd voor Etixx-Quick.Step

Foto: ©BettiniPhoto

Fernando Gaviria heeft vrijdag de tweede etappe in de zesde editie van de Czech Cycling Tour (cat. 2.1.) gewonnen. De 20-jarige Colombiaanse sprinter, stagiair en pas toe aan zijn derde wedstrijd voor Etixx-Quick.Step, sprintte na 178 kilometer van Olomouc naar Unicov vlot naar de zege. Hij had lengtes voorsprong op de Pool Pawel Franczak. De Oostenrijker Daniel Schorn werd derde. Gaviria neemt ook de leiderstrui over van zijn Tsjechische ploegmaat Zdenek Stybar.

Eerder dit jaar won Gaviria ook al twee etappes in de Tour de San Luis (2.1), waar hij zich sterker toonde dan zijn huidige ploegmaat Mark Cavendish. Voorts is hij de huidige wereldkampioen omnium op de piste. Voor Etixx-Quick.Step debuteerde hij begin deze maand in de Prudential Ride Londen. Daar finishte hij als achtste.

Etixx-Quick.Step, de enige WorldTourformatie in de Tsjechische rittenkoers, won donderdag ook al overtuigd de ploegentijdrit.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.