Standard raakt niet voorbij Moeskroen na teleurstellende match

Moeskroen en Standard hebben 1-1 gelijkgespeeld op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League na een teleurstellende wedstrijd. De Rouches klommen op voorsprong dankzij een kopbalgoal van Anthony Knockaert, maar een eigen doelpunt van Julien de Sart hielp een zwak Moeskroen aan de gelijkmaker.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De wedstrijd tussen Moeskroen-Péruwelz en Standard begon aan een rustig tempo. Het was wachten tot het kwartier voor een eerste echte doelpoging. Standard-doelman Thuram had een goede save in huis op de plaatsbal van Tristano Dingomé. Even later zetten de Rouches echter aan. Eerst mocht Jelle Van Damme twee keer op rij koppen, een minuutje later gaf diezelfde Van Damme een heerlijke voorzet met de buitenkant van de voet, Anthony Knockaert kopte hard via de vingertoppen van doelman Marciano tegen de touwen.

Het duurde even vooraleer Moeskroen weer bij zijn positieven gekomen was van die uppercut. Op slag van rust stak het echter de neus aan het venster. Anice Badri sneed naar binnen en vuurde een raket af - recht op Thuram, die de bal in hoekschop tikte. Die werd door thuisverdediger Thibault Peyre gedevieerd en vloog via het hoofd van Julien de Sart in de hoek: 1-1.

Na rust verwaterde het spel meer en meer. Opbouwen lukte klaarblijkelijk niet meer voor de twee Waalse ploegen en het was dan ook geen verrassing dat het eerste noemenswaardige gevaar uit dom balverlies kwam. Moeskroen speelde het goed uit, maar Markovic besloot op Thuram. Een minuutje later hetzelfde scenario aan de overkant: de ingevallen Yattara snoepte de bal af van Gulan en mocht alleen richting doel, maar besloot vanuit een scherpe hoek voorlangs.

Standard mist nog twee grote kansen in slot

Toch zouden er in het slotkwartier ondanks het bedroevende spelpeil nog kansen uit de lucht vallen. Ivan Santini kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voet in de zestien en had altijd de 1-2 moeten maken, maar de Kroaat besloot pal op Marciano. De grootste kans van de match was misschien nog wel voor de slotminuut. Na hallucinant slecht verdedigen van Teddy Mezague kwam Jonathan Legear, ook al een invaller, alleen voor Marciano, maar de Israëlische nummer één had een prima redding in huis op diens eerder slappe schot.

En ei zo na kreeg Standard nog het deksel op de neus toen Markovic warempel kon opdagen voor de neus van Thuram. De Franse goalie was echter snel uit zijn doel en het broertje van Liverpool-ster Lazar kon niet anders dan op het lichaam van de Standard-doelman besluiten.

Een billijk gelijkspel na een teleurstellende wedstrijd van twee zwak acterende teams, dus. Voor Moeskroen is het wel het eerste puntje van het nieuwe seizoen. Standard heeft zeven punten en komt samen met Club Brugge, KV Oostende, STVV en Anderlecht aan de leiding - al hebben die laatste drie nog een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk hier de opstellingen!

Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Opmerkelijk: Darwin Andrade speelde op maar liefst vier (!) posities tijdens de wedstrijd: rechtsachter, linksachter, rechtsbuiten en linksbuiten.

Belangrijkste fases:

15’ Tristan Dingome haalt uit met links van ver buiten de zestien. Het lijkt een eenvoudige vangbal voor doelman Thuram maar de Fransman heeft oog voor wat show en bokst het leer met een fotografenbal in corner.

22’ Jelle Van Damme mag twee keer koppen maar doelman Marciano redt de meubelen voor de thuisploeg. Het wordt warm voor de kooi voor de thuisgoalie.

23’ GOAL! Anthony Knockaert scoort voor Standard. Jelle Van Damme zet voor vanop de linkerflank. De Franse aanvaller mag vrij inkoppen en knikt het leer via de vingertoppen van doelman Marciano tegen de touwen. De tweede treffer van het seizoen voor het Luikse woelwater.

41’ Badri snijdt vanop links naar binnen en haalt dan verschroeiend uit. Zijn pegel wordt door Thuram in corner getikt.

42’ GOAL! Eindelijk bingo voor de thuisploeg. De corner van Michel wordt door verdediger Peyre via het hoofd van Julien de Sart tegen de netten gekopt.

62’ Santini verlengt een voorzet met het hoofd. Invaller Mohamed Yattara komt een voetje te laat om de bal aan de tweede paal binnen te tikken. Moeskroen is gewaarschuwd.

67’ Yattara snoept de bal af van Gulan en gaat dan op doelman Marciano af. De ex-speler van Lyon schuift het leer voorlangs buiten.

76’ Yattara devieert een voorzet van Van Damme in de voeten van Ivan Santini. De Kroaat had altijd moeten scoren maar trapt de wenkende kans naast. De topschutter van KV Kortrijk is een schim van zichzelf in Luikse loondienst.

90’ Jonathan Legear heeft de winnende treffer aan de voet maar laat de 1-2 liggen na een cadeautje van Mezague.

90+2’ Markovic wordt diep gestuurd maar raakt niet voorbij doelman Thuram. De thuisploeg ging bijna met de drie punten lopen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.