Opnames voor Hollywoodfilm 'Emperor' gestart in Gent

Gent - De opnames voor de Hollywoodfilm Emperor zijn dinsdag van start gegaan onder de Sint-Michielsbrug in Gent. De eerste scènes worden gedraaid onder een boog van de brug, ver uit het zicht van nieuwsgierige kijkers. Toch waren er dinsdagochtend al tientallen mensen op post. De opnames zijn van op de Gras- en Korenlei van op afstand te volgen. Er wordt nog gefilmd tot donderdagavond 20 uur.

Vijfhonderd jaar na datum bezet keizer Karel opnieuw een stukje van Gent. Om 18 uur werden maandag de Sint-Michielsbrug, een stuk van de Koren- en Graslei en het Sint-Michielsplein afgezet. Dinsdag begonnen de opnames voor de spektakelfilm Emperor. Die zullen drie dagen duren.

Oscarwinnaar Adrien Brody, die keizer Karel speelt, komt met een enorme cast van driehonderd figuranten, stuntmannen en paarden in Gent de openingsscènes van zijn film schieten. Hij kwam maandag al incognito (met een kap over zijn hoofd) een kijkje nemen op de brug.

De Sint-Michielsbrug werd helemaal ingepakt, om vijfhonderd jaar ouder te lijken. Alle lantaarns zijn weggemoffeld en het wegdek van de brug kreeg een laag zand. ‘Zo schoon. Ze zouden dat beter zo laten’, was een veelgehoorde opmerking over de aankleding van de brug. De Sint-Michielsbrug is nog tot vrijdag 13 uur volledig afgesloten, ook voor voetgangers.

Geld

Geld steekt de stad Gent niet in de film. Enkel de organisatie van het afsluiten van de brug – ook een hele klus – neemt de stad voor haar rekening. ‘Als de film af is, zullen we hem gebruiken om mensen naar Gent te lokken’, zegt Annelies Storms (SP.A), schepen van Cultuur. ‘Het is een trend bij reizigers om een reisbestemming te kiezen in functie van films die er gedraaid zijn.’

Emperor moet in de herfst van 2016 in première gaan

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees