Pukkelpop 2015: deze optredens mis je beter niet

Pukkelpop 2015: deze optredens mis je beter niet
Hasselt -

Pukkelpop bestaat dertig jaar en viert dat met een line-up die voor elk wat wils in petto heeft. Van de hiphop van Jurassic 5 en het jammende STUFF. tot het pompende Major Lazer: dit zijn enkele van onze aanraders.

2manydjs

Vorige jaren was het ook al zo dat festivalgangers op woensdagavond hun eerste danspasjes konden plegen op de Boiler Party, maar dit jaar gooit Pukkelpop het over een andere boeg. De Castello-tent wordt al geopend voor optredens van enkele bands uit eigen land, maar het is toch vooral uitkijken naar de Radio Soulwax-avond in de Dance Hall. Onder meer Tiga en Jarvis Cocker van Pulp zullen er op het podium staan, maar wij kijken toch vooral uit naar de altijd geniale dj-sets van de broers Dewaele zelf.

Jurassic 5

Wij zagen de ogen van bevriende hiphopliefhebbers blinken toen de naam van Jurassic 5 op de affiche verscheen. Terecht natuurlijk, want de Amerikaanse rappers staan al 20 jaar aan de hiphoptop. Sinds 2013 zijn ze weer bijeen en treden ze weer op met de hun kenmerkende energie. Voor de betere funk, soul en hiphop: vertrek al maar richting het hoofdpodium.

STUFF.

Jazz? Op Pukkelpop? Maar natuurlijk. Deze Gents/Antwerpse bende slaagt erin om van hun optredens één grote jamsessie te maken. Een gevarieerde jamsessie, waarin we funk en jazz horen, maar ook de nodige hiphop en elektronica. Voor het meest verrassende optreden van deze Pukkelpop moet je bij STUFF. zijn.

Future Islands

Uit Baltimore komt Future Islands, een band die vorig jaar wereldberoemd werd door één optreden bij David Letterman op de Amerikaanse televisie. De muziek is top, maar het waren toch vooral de stem en de wat vreemd uitziende danspasjes van frontman Samuel T. Herring die op YouTube miljoenen keren bekeken werden. Sindsdien komt Future Islands overal optreden en merken de gelukkigen telkens hoe goed de synthpop van deze band ook is.

Lianne La Havas

Soul. Zoveel soul. Lianne La Havas is ervoor gemaakt. De Britse met Jamaicaanse roots grijpt je vanaf de eerste noot bij het nekvel en laat je een heel optreden niet los. Een singer-songwriter zoals wij ze graag hebben: eerlijk en gezegend met een dot van een stem.

Courtney Barnett

Courtney Barnett is ook een songwriter, maar minder een singer. Ze is eerder een prater. Ook in haar verhalende liedjes praat ze vooral en charmeert met haar bijwijlen hilarische zelfspot. De Australische gaat er live stevig tegenaan en zal het Pukkelpop-publiek volgens ons meer dan kunnen bekoren.

Major Lazer

Als Diplo met zijn vrienden naar Pukkelpop komt, wordt er gedanst en gefeest. Dat konden we twee jaar geleden in de namiddag al zien en nu mogen de heren en dames van Major Lazer het hoofdpodium afsluiten op vrijdag. Verwacht je aan een energiebom, zomerse beats en wulpse twerkende danseressen op het podium.

Jamie xx

Hij bracht eerder dit jaar zijn eerste plaat uit en bewees daarmee dat hij veel meer is dan ‘dienen ene van The XX’. Nee hoor, Jamie XX is een producer en dj die zomerse beats tevoorschijn tovert alsof het niets is. Een dj-set om niet te missen.

Tame Impala

Veel psychedelischer dan Tame Impala wordt het niet op Pukkelpop. Veel beter ook niet, want al sinds hun eerste plaat worden de Australische rockers de hemel ingeprezen en overladen met muziekprijzen. Nu plaat drie er bijna is, zijn de fans benieuwd naar wat hen te wachten staat. De eerste single bewijst al dat ze op hun beide oren kunnen slapen.

Evil Superstars

Met dEUS heeft hij er een drukke zomer opzitten, maar toch vond Mauro Pawlowski tijd om Evil Superstars nieuw leven in te blazen. Voor één optreden weliswaar, want daarna is het er weer mee gedaan. Een extra reden om het optreden niet te missen en een uur lang te genieten van een van de beste rockbands die ooit in ons land ontstaan zijn.

Ride

Ja hoor, Ride is terug. Shoegaze uit de jaren 80 met de nadruk op scheurende gitaren en loeiharde drums. Als er één ding is dat we zeker onthouden van hun optreden op Primavera Sound in Barcelona eerder dit jaar, is het wel dat frontman Mark Gardener en zijn kompanen er verdorie veel zin in hebben.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S