Eethuis Walle 111 trotseert wegenwerken

Eethuis Walle 111 trotseert wegenwerken

Herlinde Vande Ghinste, Karel Callebert en de kinderen Kobe en Ella blijven trouw aan zichzelf en aan hun klanten. Foto: vkk

Kortrijk -

Twee sterrenrestaurants verhuisden al op Walle door wegenwerken. Eethuis Walle 111 bestaat twintig jaar en blijft er actief. Zaakvoerder Karel Callebert ziet de toekomst zelfs rooskleurig. De witte kassa verandert daar weinig aan.

De horeca heeft het moeilijk. De witte kassa is de doodsteek. En toch zijn er uitbaters die de toekomst positief tegemoet zien. Zelfs na twintig jaar op dezelfde plek. En behalve enkelen die even lang bezig zijn, zijn er weinigen die twintig jaar lang op dezelfde plek een eethuisje runnen. Karel Callebert (44) en Herlinde Vande Ghinste van Walle 111 in Kortrijk doen het.

En nog altijd met passie, ondanks de werken op de wijk, waardoor twee sterrestaurants (wat verderop) andere oorden opzochten.

‘Er doen het ons weinigen na, twintig jaar op dezelfde plek een eethuis runnen’, zegt Karel Callebert. ‘Wij zijn er fier op. Een eigen zaak hebben was een droom. In 1995 werd die vroeger gerealiseerd dan we dachten. Walle 111 was een café, nadien een feesthuisje. Door omstandigheden konden we het pand kopen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio