Alles wat u moet weten over het Bollekesfeest

Alles wat u moet weten over het Bollekesfeest

Archiefbeeld Foto: dbw

Antwerpen -

Wat staat er op het menu? Tijdens het Bollekesfeest, van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus, staan heel wat gegidste wandelingen op de agenda, net als concerten van een aantal grote namen.

Wandelingen en fietstocht

De Handschoenmarkt aan de kathedraal is het vertrekpunt voor een reeks wandelingen met een gids langs verrassende, historische en lekkere plekjes in de stad. Een overzicht:

- Stadgids Tanguy Ottomer begeleidt een tocht doorheen de rijke geschiedenis van de stad. (Duur: 2 uur - 15 euro - do en vr om 18 uur / zat en zon om 13 uur)

- Rondleiding 450 jaar stadhuis (Duur: 2 uur - 7 euro inclusief Bolleke - do en vr om 18 uur /

zat om 14 uur en zon om 11 en 13 uur)

- Dokwerker Leo leidt u op zaterdag en zondag drie keer per dag rond in het Antwerps dialect. (Duur: 2,5 uur, 15 euro inclusief Bolleke - vertrek zat om 12, 15 en 18u - op zondag telkens een half uur vroeger)

- Verder kunnen snelle inschrijvers de kathedraal beklimmen, de ruien doorwaden, de geschiedenis van de Groenplaats induiken of genieten van een proevertjeswandeling. Tenslotte is er ook een mogelijkheid om een begeleide fietstocht van drie uur door de Antwerpse haven te volgen.

Bekende artiesten

Er staan dit jaar heel wat bekende artiesten op het hoofdpodium van het Bollekesfeest op de Grote Markt. Een overzicht van de bekendste namen:

Donderdag, 21u: Coely

Vrijdag, 20.15u Pigbag Army coverband met Axl Peleman en Eline De Munck

Zaterdag, 17 uur: Tiny Bertels en Lucas Van den Eynde eren Wannes Van de Velde

Zaterdag, 20 uur: Katastroof

Zondag, 18u: Nicole en Hugo

Zondag, 19u: Discobaar A Moeder

Streekproductenmarkt

Het Bollekesfeest zou het Bollekesfeest niet zijn zonder Antwerpse streekproducten. Uit de stad Antwerpen is er onder meer De Koninck, Elixir d’Anvers, Vieux d’Anvers en Filet d’Anvers. Maar ook de andere steden uit onze provincie zijn culinair vertegenwoordigd.

Waar kan u terecht met vragen?

De mensen van het infopunt aan de Handschoenmarkt helpen u met plezier voort. Het infopunt is doorlopend geopend. Op donderdag en vrijdag van 17 tot 22u, op zaterdag van 13 tot 22u en op zondag van 11 tot 21u.

Hoe geraakt u best in de binnenstad?

De makkelijkste manier om naar het Bollekesfeest te komen is met het openbaar vervoer of de fiets. Er zijn fietsenstallingen rond het evenement voorzien, en er zijn extra fietsenstallingen vlakbij het Steenplein. Komt u toch met de auto? Dan kan u best gebruik maken van de park&ride-parkings aan de rand van de stad.

Welke straten zijn afgesloten tijdens het evenement?

Het Bollekesfeest palmt vier dagen lang het historisch centrum in: Grote Markt, Groenplaats, Handschoenmarkt, Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Steenplein, Vrijdagmarkt en Sint-Andriesplaats.

Kan u zich nog inschrijven voor de rondleidingen?

Ja, op voorhand reserveren voor de wandelingen of de fietstocht is aangeraden en kan op www.bollekesfeest.be . Daar vindt u ook alle overige info.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio