Rechtstaan in de klas is goed voor gezondheid en concentratie

Rechtstaan in de klas is goed voor gezondheid en concentratie

Het Gentse bedrijf Jaswig wil alle scholen voorzien van dit soort staande bureaus. Foto: if

Gent -

We zitten te veel neer en dat is slecht voor onze gezondheid. Het nieuwe Gentse bedrijf Jaswig wil dat probleem bij de bron aanpakken, door kinderen rechtstaand les te laten volgen. Beter voor hun lichaam én voor de concentratie, zeggen de ondernemers. In één dag haalde het bedrijf meer dan 13.000 euro op via crowdfunding.

In totaal is Jaswig op zoek naar zo’n 50.000 euro. De acht vrienden die samen het bedrijfje op poten zetten, geven zichzelf dertig dagen om het geld te verzamelen via crowdfunding. Na één dag was er dinsdag al meer dan 13.000 euro binnen. Gisteren was dat al 20.000 euro. ‘De steun doet deugd’, zegt Samuel Rieder (25), die voor Jaswig zijn job aan de universiteit opgaf.

Het geld wordt gebruikt om zo snel mogelijk de productie van de StandUp te starten, een staand bureau verkrijgbaar in drie maten. Het kleinste model is bedoeld voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar, het grootste voor de laatstejaars secundair.

‘Staande bureaus duiken steeds meer op in het bedrijfsleven’, zegt Rieder. ‘Werk­gevers vinden het belangrijk dat hun personeel voldoende beweegt. Maar waarom leren we dan aan kinderen dat het ok is om acht uur per dag stil te zitten? Dat is een achterhaald idee.’

Corrigeer

MEER NIEUWS