DJ organiseert geluidloze fuif in café in centrum Ternat

Ternat -

In café Setup in het centrum van Ternat gaat vrijdagavond een ‘silent disco’ of geluidloze fuif door, wellicht een primeur voor ons land. De deelnemers aan de fuif hebben via koptelefoons de keuze tussen drie dj-sets die elk een eigen muziekstijl spelen

Het betreft een initiatief van de 23-jarige Aster François, alias DJ Fred Astèr, die tijdens een lange trip door Australië voor het eerst kennis maakte met het concept.

François participeerde in april vorig jaar in het Australische Byron Bay aan een geluidloze strandfuif rond een ‘Silent-disco’-bus, was meteen verkocht en schafte zich 150 aangepaste koptelefoons aan. Hiermee zullen de deelnemers vanavond de keuze hebben tussen rockmuziek, r’nb en house. Lichtjes op de koptelefoon geven aan naar welke muziek men luistert zodat er in ook groep op dezelfde muziek kan gedanst worden.

Het grote voordeel van dergelijke geluidloze fuiven is vanzelfsprekend dat overlast voor de buren vermeden wordt en er bijgevolg ook fuiven kunnen doorgaan in cafés in het centrum van dorpen, zoals in café Setup in Ternat, die niet geïsoleerd zijn voor dergelijke evenementen. Dansen met het geluid van een koptelefoon is bovendien volgens de betrokkenen een heel speciale ervaring.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees