Dankzij deze ontdekking kunnen iPhones straks week zonder opladen

Dankzij deze ontdekking kunnen iPhones straks week zonder opladen

Foto: AFP

De Britse firma Intelligent Energy beweert dat er een doorbraak is in de bouw van smartphones die een week lang kunnen meegaan zonder op te laden. Het technologiebedrijf ontwikkelde een batterij die wordt aangedreven op waterstof.

Intelligent Energy bouwde in een prototype van de iPhone 6 een brandstofcel in die werkt op basis van van de chemische reactie van waterstof en zuurstof om zo elektriciteit op te kunnen wekken. De brandstofcel werd ingebouwd naast de bestaande oplaadbare batterij van de iPhone. Het resultaat is verbluffend: de iPhone kan een week lang meegaan, zonder dat het toestel moet worden opgeladen. Het Britse bedrijf claimt hiermee een wereldprimeur beet te hebben en zal in de toekomst nauw samen werken met Apple voor de verdere uitwerking van de batterij die werkt op waterstof.

Het inbouwen van zo’n brandstofcel heeft weinig impact op hoe de huidige iPhone er uitziet. Zo blijft de grootte en de vorm van het apparaat gewoon behouden. Het enige verschil is dat er aan de achterkant van de toestellen een ventilatie-opening zal worden voorzien, zodat onmerkbare hoeveelheden waterdamp het toestel kunnen verlaten. Op die manier raakt het toestel niet oververhit. Wanneer het prototype met de waterstofbatterij op de markt zal komen, is nog niet duidelijk. Apple weigert voorlopig commentaar te geven.


 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees