Al 50.000 bezoekers voor Maanrock

Foto: Patrick Hattori

Mechelen - In twee dagen tijd heeft Maanrock ruim 50.000 mensen naar de binnenstad van Mechelen gelokt. Vandaag maakt het gratis stadsfestival zich op voor een nieuwe volkstoeloop. Op het groot podium op de Grote Markt mogen de lokale helden van Frituur Paula het publiek opwarmen voor Christoff, Nielson, Yevgueni en Bart Peeters.

Maanrock is vandaag alweer aan zijn derde en laatste dag toe. Het begon vrijdag met een massale opkomst voor de eerste avond van het stadsfestival op de IJzerenleen. Onder andere Tourist LeMC en dj Grandmaster Flash, die zich overigens in Brussel waande, lokten meer dan 10.000 mensen naar het feest podium op de IJzerenleen.

Kinderstraat spreekt aan

Zaterdag begon de dag rustig. Al kende de kinderstraat, een van de nieuwe initatieven, veel bijval bij jonge gezinnen met kinderen. Op de IJzerenleen zijn kinderen vandaag trouwens opnieuw baas van 11 tot 17u, en om 15u is er op het groot podium een optreden van de Ketnetband.

Klassiek podium topper

Een van de hoogtepunten van de voorbije dagen was zonder enige twijfel de invulling van het apart podium in het stemmige kader van het Hof van Busleyden. Niet alleen het programma 'Van Bach tot vandaag', maar zeker ook 'Een reis rond de wereld' viel bij het publiek erg in de smaak. Met dat klassieke aanbod heeft Maanrock een sterk recept in huis. Vandaag treden in de binnentuin van Busleyden vanaf 12u de Mechelse brasbands en harmonieën aan.    

Mechelse artiesten maken het waar

Gisteren omstreeks 20u begon het centrum aardig vol te lopen, en tegen 21u was het meeste volk in de binnenstad toegestroomd. Misschien wel het meest verrassend was de passage van Leroy en Tibson, ook al een Mechels duo, die na hun eigen set de kans kregen om de IJzerenleen op te warmen voor Rakka.

Op het feest podium op de IJzerenleen vandaag nog meer Mechelaars die het mogen waarmaken. Of wat dacht je van Zwartwerk (17u), Sliq & Slim (17u30) en Funktastix (19u), dat het na het Nederlandse Je Broer (18u30) mag overnemen.   

Ontdek de volledige affiche op www.maanrock.be

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio