Elf doden en honderden gewonden bij zware brand

Bij de brand in een wooncomplex van werknemers van de Saoedische oliemaatschappij Aramco zijn zondagavond nu al zeker 11 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook 219 gewonden. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de civiele bescherming.

De brand brak uit in de kelderverdieping van het wooncomplex met zes verdiepingen in de stad Khobar, in het oosten van Saoedi-Arabië. De kelderverdieping wordt gebruikt als parking en meubelopslagplaats. Het vuur verspreidde zich daarna naar de andere verdiepingen.

Sommige gewonden zijn er erg aan toe, aldus de civiele bescherming. In het wooncomplex leven mensen van verschillende nationaliteiten. De oorzaak van de brand is voorlopig niet duidelijk.

Aramco is de grootste oliemaatschappij ter wereld in termen van productie en export. De onderneming stelt wereldwijd meer dan 61.000 personen tewerk.

 

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'doubleClick': { 'plugin': true, 'adTagUrl': prerollUrl, 'enableCountDown': true, 'countdownText': 'Video zal starten binnen {sequenceProxy.timeRemaining|timeFormat}' }, 'vast' : { 'plugin' : true, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'text': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay': true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844805', 'entry_id' : '1_7i1r9rhu' });
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees