Opnieuw dodelijk vluchtmisdrijf: 27-jarige vrouw overleden in Aarschot

Aarschot -

In het Vlaams-Brabantse Aarschot is zondag een 27-jarige vrouw om het leven gekomen nadat ze werd aangereden. De bestuurder, een 42-jarige man, pleegde vluchtmisdrijf. Het gaat al om het vierde dodelijke vluchtmisdrijf in tien dagen.

Het ongeval gebeurde zondagochtend. De politie kon de bestuurder van het ongeval in Aarschot binnen het uur al oppakken dankzij een tip van een getuige. Na ademanalyse bleek dat hij had gedronken. Vanavond beslist de onderzoeksrechter of hij blijft aangehouden.

Het is al het vierde dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf in tien dagen tijd. Nog zondagochtend werd in het West-Vlaamse Tielt een man aangereden. Hij overleefde de klap niet. Een passant merkte het lichaam op en lichtte de hulpdiensten in. Een zevental uur later gaf een jonge vrouw zich aan bij de politie. Ze had op dat moment niets gedronken.

In de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken werden vorige week zondag een meisje van drie en haar 31-jarige moeder uit Brugge van de weg gemaaid. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek woensdag aan haar verwondingen. De 19-jarige autobestuurder, die te veel had gedronken, zit momenteel in de cel.

Vorige week vrijdag reed een bestuurder achteraan in op twee jongens die in het Vlaams-Brabantse Haacht aan het fietsen waren. Het 16-jarige slachtoffer werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend kwam ten val en raakte lichtgewond. De bestuurder gaf zich zo'n 20 uur na het ongeval zelf aan bij de politie. Hij werd vervolgens aangehouden voor onopzettelijke doding, slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees