Club Brugge haalt Jelle Vossen terug naar België

Club Brugge heeft een verrassende transfer afgerond, het haalt Jelle Vossen (26) terug naar België. Een verrassing, want de ex-spits van Genk verhuisde nog maar in juli naar de Engelse tweedeklasser Burnley. Bij Club Brugge tekent Vossen een contract voor vijf seizoenen als hij slaagt voor zijn medische testen. Verder heeft Club Brugge ook een princiepsakkoord bereikt over de transfer van middenvelder Mikel Agu en aanvaller Leandro Pereira, die overkomt van het Braziliaanse Palmeiras.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge zat natuurlijk niet echt dik gestoffeerd in aanvallers na het vertrek van Tom De Sutter. Obbi Oulare kreeg én greep zijn kans tegen Standard, maar na een uur zat de wedstrijd van de youngster er alweer op wegens krampen. Dat blauwzwart er nog een aanvallende kracht zou bijhalen, stond dan ook vast. Dat het Jelle Vossen is geworden, dat had zogoed als niemand kunnen voorspellen. Over een transferprijs is niets bekend.

In een kort filmpje op de website, zegt Vossen dat hij 'heel blij' is met zijn transfer naar Club Brugge. 'We gaan samen ontzetten hard ons best doen om die eerste titel sinds lange tijd binnen te halen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.'

De Limburger verhuisde nog maar in juli naar de Engelse tweedeklasser Burnley, waar hij in de eerste drie wedstrijden in de basis stond. Vorige en deze week verhuisde Vossen echter naar de bank, na een rampzalige start voor Burnley. De degradant uit de Premier League boekte slechts 2 op 9 in zijn eerste drie wedstrijden, maar won daarna tweemaal (met Vossen dus op de bank). Vossen speelde eerder in België voor RC Genk en Cercle Brugge. Hij werd ook al twaalf keer geselecteerd voor de Rode Duivels.

Leandro Pereira komt over van het Braziliaanse Palmeiras, waar hij sinds december aan de slag was. De  24-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen 10 doelpunten in 24 wedstrijden voor Chapecoense. Hij tekende een contract voor 3 jaar bij Club Brugge met optie voor 1 extra jaar.

De derde Brugse versterking heet Mikel Nbudusi Agu. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Porto, waar hij werd opgeleid. Hij kwam 2 keer in actie bij de hoofdmacht van de Portugese vice-kampioen. Agu wordt voor één jaar gehuurd.

#WelkomJelle from Club Brugge on Vimeo.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.