Seizoen is voorbij voor zwaar gehavende Ben Hermans

Seizoen is voorbij voor zwaar gehavende Ben Hermans

Foto: BELGA

Ben Hermans (BMC) houdt aan zijn zware valpartij in de GP Plouay twee gebroken ruggenwervels over. Dat blijkt maandag na onderzoek in het ziekenhuis. Het wielerseizoen van Hermans komt zo vroeger dan verwacht tot een eind.

Wielrennen op Sportwereld.be

Hermans kwam zondag ten val in de laatste ronde van de GP Plouay. Hij klaagde over enorm veel pijn in de rug, maar hij kreeg toestemming van de dokter om naar België te vliegen.

‘Dit is een ongelooflijk verhaal’, zei ploegleider Valerio Piva. ‘Ben had enorm veel pijn. We gingen ervan uit dat hij naar het ziekenhuis zou gebracht worden met de wagen, maar opeens stond hij daar aan het vliegveld. Hij vertelde dat hij groen licht had gekregen om te vliegen en niet naar het ziekenhuis was gebracht. Maar de pijn hield niet op tijdens de vlucht.’

‘Ik heb hem afgelopen nacht meteen na het landen naar het ziekenhuis van Hasselt gevoerd. Daar bleek uit onderzoek dat er sprake is van twee gebroken ruggenwervels, een hard verdict. Zijn seizoen is voorbij en hij zal lange tijd niet kunnen fietsen. Twee, drie of vier maanden, dat is nog niet heel duidelijk. Dit is heel jammer voor hem, want hij was goed op dreef en nu moet hij opnieuw vechten om terug te keren.’

‘We zijn nog niet van pech gespaard dit jaar. Taylor Phinney stond bijna anderhalf jaar aan de kant na een valpartij. Peter Stetina liep meerdere breuken op in de Ronde van het Baskenland (hij reed tegen paaltjes die niet waren weggehaald tijdens de wedstrijd, een fout van de organisatie). En Stefan Küng viel uit in de Giro met een gebroken ruggenwervel. Het mag nu eens ophouden’, besloot Piva.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.