Burgemeester Marcel Logist neemt afscheid

Burgemeester Marcel Logist neemt afscheid

Marcel Logist nam afscheid als burgemeester van Tienen. Foto: fg

Tienen -

Een erg aangeslagen Marcel Logist (SP.A) neemt na 33 jaar in de lokale politiek afscheid als burgemeester van Tienen. Hij voelt zich door zijn partij in de steek gelaten.

Oplinternaar Marcel Logist (67) was twaalf jaar gemeenteraadslid, zes jaar schepen en vijftien jaar burgemeester van Tienen. Bij elke gemeenteraadsverkiezing vanaf 1982 was hij voor zijn partij het stemmenkanon. Ook niemand van de andere partijen kon hem naar de kroon steken. Een kwart van de kiezers koos voor hem.

De manier waarop hij nu als de meest populaire politicus van Tienen de sjerp afstaat aan Katrien Partyka (CD&V), heeft alvast emotioneel wonden geslagen. ‘De eerste twee jaren van deze legislatuur verrichtten we met de CD&V in de meerderheid nochtans schitterend werk’, vertelt hij. ‘Maar plots boterde het niet meer. De CD&V slaagde erin om met de hulp van de nationale partijcenakels van N-VA, Open VLD en Groen een coalitie tot stand te brengen waarin de CD&V de begeerde burgemeesterssjerp kon afdwingen. Tegen elke prijs moest de SP.A, nochtans de grootste partij, uit het bestuur. Sommigen zullen zich gelukkig voelen nu ze een postje beet hebben. Of de politiek er goed mee vaart, moeten we afwachten.’ Logist overweegt te blijven zetelen als raadslid. Nationaal of Vlaams ambieert hij geen mandaat meer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio