‘Ik werk al twee jaar als interim, nu wil ik de vluchtelingen helpen’

Nele hoopt dat ze maandag aan de slag kan in het tijdelijk opvangcentrum. Foto: mvn

Brugge / Damme -

Een lange rij staat te wachten aan de VDAB-kantoren aan het Brugse station. Allemaal voor de vacatures voor het noodopvangkamp in de kazerne van Sijsele. Met 410 kandidaten waren ze. ‘Ik wil die mensen helpen’, klinkt het.

‘Ik ben al twee jaar afgestudeerd als leerkracht Lichamelijke Opvoeding en heb de twee voorbije jaren overal vervangingen gedaan in scholen’, zegt Nele Deforche uit Brugge. ‘Daarom zoek ik nu iets anders.’ Ze hoopt aan de slag te kunnen als activiteitenbegeleider in het tijdelijke opvangcentrum in de Sijseelse kazerne. Daar installeert het Rode Kruis 400 plaatsen voor asielzoekers. Om die naar behoren te kunnen opvangen, moesten ze op korte tijd 35 vacatures uitschrijven en invullen.

Aan interesse is er alleszins geen gebrek. Een lange rij stond te wachten aan de Brugse VDAB-kantoren. ‘Er hebben zich 410 personen aangemeld waarvan 60% vrouwen en 40% mannen’, zegt Lien Leroy, de woordvoerster van de VDAB. ‘Uiteindelijk zijn er maar 35 vacatures die moeten ingevuld worden. Aanvankelijk waren er 64 vacatures, maar dat was berekend op duizend asielzoekers. Voor de vierhonderd in Sijsele, hebben we maar 35 mensen nodig.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio