Onderzoek tegen medewerker Europese Commissie die collega ‘vuile jood’ noemde

Onderzoek tegen medewerker Europese Commissie die collega ‘vuile jood’ noemde

Foto: Photo News

Het Brusselse parket onderzoekt een klacht tegen een medewerker van de Europese Commissie wegens antisemitisme. In een café viel hij een vrouwelijke collega aan, noemde haar ‘vuile jood’ en sloeg haar. De vrouw raakte gewond.

Volgens het Brusselse parket werd proces-verbaal opgesteld en is er een onderzoek geopend na een klacht van de Belgische Liga tegen het Antisemitisme (LBCA). Ook werden de camerabeelden van het café waar het incident plaatsvond, opgevraagd. Ze kunnen als bewijs dienen.

De feiten deden zich voor op 16 juli voor in een bar aan de Aarlenstraat, vlakbij het Europees Parlement in Brussel, maar raakten nu pas bekend.

Een Italiaanse EU-ambtenaar stond er met enkele collega’s een pintje te drinken toen er een man binnenliep die een bord droeg met daarop de naam van Mussolini. Toen de Italiaanse vrouw, een hoge EU-functionaris, haar verontwaardiging liet blijken, sloegen bij de man de stoppen door. Hij viel haar aan en verweet haar voor ‘vuile jood’. Hij zou ook geroepen hebben dat Hitler alle joden had moeten doden.

De vrouw liep verwondingen op aan het hoofd, de woesteling werd opgepakt voor verhoor. Hij heeft intussen excuses aangeboden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees