Greet De Keyser maakt overstap naar VTM

Greet De Keyser maakt overstap naar VTM

Foto: BELGA

Voormalig VRT-correspondente Greet De Keyser gaat voortaan bij VTM aan de slag als Amerika-verslaggever, vooral bij breaking news. Voorts zal ze komende maanden vanuit Washington focussen op de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die plaatsvinden op 8 november 2016. Voor De Keyser is het na 15 jaar een terugkeer naar de VTM-nieuwsdienst.

VTM schakelt tijdens de race naar het Amerikaanse presidentschap een stevige versnelling hoger. Niet alleen haalt de nieuwsdienst voormalig VRT-correspondente Greet De Keyser binnen, ook journalisten Elke Pattyn en Romina Van Camp zullen deel uitmaken van het Team USA. De Keyser en Van Camp zullen live vanuit Amerika verslag uitbrengen, Pattyn zal dat doen vanuit de VTM-studio.

‘Buitenlands nieuws is belangrijk voor VTM nieuws en daar zetten we dan ook hoog op in. Greet is de meest iconische nieuwscorrespondente van de voorbije 25 jaar. Zo interviewde zij als één van de eerste buitenlandse correspondenten onder andere George Bush en was ze er ook bij op 9/11’, zegt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM nieuws. ‘Greet woonde en werkte sinds 2000 in Washington en versloeg eerder al de presidentsverkiezingen in 2000, 2004 en 2008. Zij is dus dé geknipte vrouw om voor ons breaking news uit de States te brengen en de verkiezingen van 2016 op de voet te volgen.’

Terugkeer

De Keyser kijkt alvast uit naar een ‘heerlijk spannend jaar’: ‘Niet alleen omwille van de verkiezingen, maar ook door het nieuwe team waarmee ik ga samenwerken. Ik kijk er naar uit om met de collega’s van VTM nieuws deze nieuwe presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten helemaal te coveren tot er een nieuwe president in het Witte Huis wordt binnengereden. En voor breaking news kan je mij op alle momenten verwachten tijdens het nieuws. Na 16 jaar wonen en werken in de VS, is Amerika meer dan vertrouwd domein voor mij.’

Greet De Keyser werkt en verblijft al sinds begin 1999 in de Verenigde Staten, waar ze tot eind januari 2013 Amerika-correspondente was voor de VRT. Voordien werkte ze negen jaar voor de VTM-nieuwsdienst .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees