Mama

GETEST. Welke drinkfles voor kindjes is het best?

GETEST. Welke drinkfles voor kindjes is het best?

Foto: WDK

Ze mogen niet lekken en zijn liefst handelbaar in kleine handjes: het zijn twee eenvoudige criteria, die blijkbaar toch niet zo simpel te halen zijn als het om drinkflessen voor kinderen gaat. Het aanbod is groot, net als de soorten drinktuiten, sluitingen en materialen, maar de heilige graal vonden we na twee kleuterschooljaren nog niet. Naast deze drie exemplaren werden nog flessen van Rosti Mepal, Lego, Klean Kanteen, Crocodile Creek, Studio 100, Skiphop en Sigg getest. Het verdict? Dat lees je in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad van zaterdag 5 september.

Sistema
Wat: De Squeeze is een plastic drinkbeker met draaituit.
Inhoud: 330 ml.
Prijs: 5,99 euro.
Te koop: In de supermarkt.
Beoordeling: De fles die ook de jongste kleintjes zelf openkrijgen. Makkelijk reinigbaar, alleen jammer dat de dop niet uit elkaar kan en je die goed open moet laten drogen. Maar na enkele maanden gebruik niets op aan te merken. Lichte, handige fles die dagelijks uit de kast komt. Pluspunt: de fles mag in de diepvriezer en dat kwam ook in de zomervakantie van pas. Bij een tweede fles draait het dopje na een maand maar half meer open.
8,5/10

Contigo
Wat: Plastic fles met druktuit en klepje.
Inhoud: 420 ml.
Prijs: 19,95 euro.
Te koop: In de outdoorshop of via www.mycontigo.com.
Beoordeling: De versie voor volwassenen bleek, zelfs ondanks de wat harde knop, een van de favorieten in de loop van het schooljaar. Stevig, lekvrij en makkelijk handelbaar. In deze versie voor kinderen, de Gizmo Sip, zit de dop iets ingewikkelder in elkaar, maar de kleuter moet er minder hard op duwen. Afwassen is iets moeilijker, al kun je de dop wel helemaal openklappen en kun je wel aan alle hoekjes.
7,5/10

Tupperware
Wat: De Eco Fles is een plastic fles met klikdop.
Inhoud: 350 ml.
Prijs: 6,80 euro.
Te koop: Via Tupperware, www.tupperware.be.
Beoordeling: ‘Een uil!’ noemen de kleuters de pinguïn. Maar praktisch gezien: ‘Dit is de fles waar ik het snelst uit kan drinken!’ Het buikje is een beetje dik in kleuterhanden en de grote drinkopening maakt morsen niet onmogelijk, maar wel een eenvoudige fles die tegen een stootje kan en makkelijk uit te wassen is, dankzij de grote opening.
6/10


Beeld WDK: Sistema, Contigo en Tupperware

ZO DEDEN WE DE TEST
Onze zoektocht naar de ideale drinkbeker om mee te nemen naar de kleuterschool, vulde in de loop van twee schooljaren een keukenkast met plastic en roestvrijstalen flessen. Bij het begin van de zomer kwamen daar de nieuwigheden voor het najaar bij. Maar welke fles is nu de beste? We maakten het rapport op van de tien beste nadat we ze testten op:

Lekkage
Getest in de praktijk en tijdens een ultiem nachtje op hun kop, wat alle flessen goed doorstonden: het is het weer omdraaien dat problemen oplevert.

Gebruiksgemak
Krijgen de kleuters de fles makkelijk open? Draaituiten lukken bijvoorbeeld beter dan trekdoppen.

Reiniging
De dop uit elkaar kunnen halen is nodig om hem tot in de hoekjes proper te krijgen.

Voedingslabel
Drinkflessen moeten het symbool ‘glas en vork’ of de vermelding ‘geschikt voor voedingswaren’ op de verpakking hebben.

Design
Ook in kleuterogen niet onbelangrijk.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees