Jongeren vieren mee bevrijding van Mechelen

Mechelen -

De bevrijding van Mechelen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vrijdagnamiddag door jong en oud herdacht op de Grote Markt. Bezoekers konden een rondritje maken met oude legervoertuigen door de binnenstad om daarna een optreden bij te wonen van Tina Grace.

Ook schoolkinderen kwamen langs op de Static show op de Grote Markt. “Dit is voor de kinderen zeer interessant om het eens van dichtbij te bekijken. Vooral de legervoertuigen zijn blikvangers omdat we ook nog een bezoek gepland hebben aan het Fort van Breendonk. Het leeft ook bij de kinderen omdat het een verschrikkelijk gegeven is geweest”, zegt Juf Suzanne van het zesde leerjaar Lyceum.

“Wij houden de geschiedenis van WOII levendig. Noem het een eerbetoon aan de mensen die 71 jaar geleden voor onze vrijheid hebben gestreden en gesneuveld. Blij ook dat de stad de scholen heeft uitgenodigd, want het is vooral de jeugd die we moeten sensibiliseren om een vredesboodschap uit te dragen”, vindt de zangeres.

Wat later op de avond gaf de Koninklijke Harmonie van de Mechelse Politie het beste van zichzelf en werd de herdenking afgesloten met de Last Post en de onthulling van een gedenksteen ter ere van alle bevrijders.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio