Eddy Planckaert gaat voor record op houten fiets

Eddy Planckaert gaat voor record op houten fiets

Foto: if

Eddy Planckaert (56) waagt zich binnen enkele weken aan een bijzondere recordpoging. De voormalige wielerkampioen zal dan op een piste in Rochefort trachten een (officieus) uurrecord neer te zetten op een houten fiets.

‘Eddy waagt zijn poging op de wielerpiste van Rochefort op vrijdag 25 september tussen 11 en 13 uur’, bevestigt de secretaris van de piste, Robert Bay.

Er bestaat nog geen officieel uurrecord met een houten fiets, wel een snelheidsrecord (18,11 km/u). Omdat de piste in Rochefort niet voldoet aan de UCI-eisen, zal ook de recordpoging van Planckaert officieus zijn. ‘Maar we gaan proberen via een deurwaarder de poging toch in het Guinness Book of Records te krijgen’, onderstreept Robert Bay.

De fiets waarmee Planckaert aan de slag gaat, bestaat volledig uit houten elementen en weegt zo’n 30 kg. Het is een ontwerp van leerlingen van de Victor Hortaschool in Evere.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.