Twee doden bij crash sportvliegtuig

Twee doden bij crash sportvliegtuig

Foto: BELGA

In Cordes, een dorp in de provincie Henegouwen, is dinsdagnamiddag een sportvliegtuig neergestort. Twee mensen kwamen daarbij om het leven. Dat bevestigen de hulpdiensten van Doornik.

Het vliegtuigje stortte dinsdag omstreeks 14.30 uur neer op de grens van het dorp Velaines, nabij Celles, en het dorp Cordes, nabij Frasnes-Lez-Anvaing, in Henegouwen. Beide burgemeesters kwamen ter plaatse, en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld.

Volgens L’Avenir zag een getuige het sportvliegtuig laag over het veld vliegen. De piloot zou de controle over het toestel verloren zijn. De Waalse kranten van Groupe Sud Presse melden dat de slachtoffers 45 en 53 jaar oud zijn. Volgens de nieuwssite van Nord Eclair gaat het om twee Nederlandstalige Gentenaren, maar die informatie werd nog niet bevestigd. Volgens VTM Nieuws zijn de slachtoffers afkomstig uit Geraardsbergen en Brakel. 

Het vliegtuigje was rond de middag opgestegen vanop het vliegterrein van Amougies, nabij Kluisbergen. Dat bevestigt Jeanine Vanbever, verantwoordelijke van het terrein.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees