‘Bad boy’ Kyrgios niet opgeroepen voor Davis Cup

‘Bad boy’ Kyrgios niet opgeroepen voor Davis Cup

Foto: Photo News

De Australische tennisser Nick Kyrgios zal er niet bij zijn in de halve finale van de Davis Cup tegen Groot-Brittannië (18-20 september in Glasgow). Dat maakte kapitein Wally Masur dinsdag bekend.

‘Bad boy’ Kyrgios wordt in de Australische selectie vervangen door Bernard Tomic. Daarnaast zullen ook Lleyton Hewitt, Sam Groth en Thanasi Kokkinakis de Australische kleuren verdedigen tegen Groot-Brittannië. ‘Na een goed gesprek hebben we een plan opgesteld om aan alle aspecten van zijn spel te werken. Deze wedstrijd komt een beetje te vroeg’, verantwoordde kapitein Masur zijn keuze.

Enkele weken geleden kwam de 20-jarige Kyrgios nog in het oog van een storm terecht tijdens het ATP-toernooi van Montreal. In zijn wedstrijd tegen Stanislas Wawrinka zei Kyrgios tussen twee punten in dat zijn maatje Kokkinakkis geslapen had met Wawrinka’s vriendin. Toen sprong Masur nog in de bres voor zijn speler. Kyrgios kreeg van de ATP een schorsing van 28 dagen en een boete van 30.000 dollar. Het is niet de eerste keer dat Kyrgios zich van zijn minst fraaie zijde laat zien. In maart tijdens de Davis Cup-ontmoeting met Kazachstan riep Kyrgios in volle wedstrijd al eens: ‘Ik heb geen zin om hier te zijn.’

Groot-Brittannië rekent in Glasgow vooral op Andy Murray. De nummer drie van de wereld zal bijgestaan worden door zijn broer Jamie Murray, Kyle Edmund en Dominic Inglot. De winnaar van de halve finale tussen Groot-Brittannië en Australië neemt het in de finale op tegen Argentinië of België, die in Vorst de andere halve finale afwerken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.